Temat: Świąteczny wątek

piszemy co tylko chcemy o zbliżających się świętach big_smile

najdroższa bombka wink
http://images47.fotosik.pl/226/8b9a9b5256d2139f.jpg

Najdroższą ze znanych na świecie świąteczną bombkę wyceniono w przeliczeniu na ponad 400 tys. zł - informuje brytyjski "The Telegraph".

Skąd taka cena? Otóż bombkę wykonano z 18-karatowego białego złota, a zdobi ją ponad półtora tysiąca błyszczących diamentów.

Bombka otoczona jest pierścieniem, w którym znajduje się 188 czerwonych rubinów, a zaprojektowanie i stworzenie tego cuda zajęło jubilerowi okrągły rok - podaje za telegraph.co.uk portal pb.pl.

2

Odp: Świąteczny wątek

ciekawe kto zostanie jej posiadaczem

3

to ja o droższej pisałam o tutaj, a opis niemal identyczny

http://urodaizdrowie.pl/forum/viewtopic … 51&p=5

ja od kilku lat nie czuję magii świąt, dzień mikołajek, kojarzy mi się z tragicznym wydarzeniem w moim życiu i gdyby nie dziecko w domu, pewnie przestałabym je obchodzić sad

4

no to smutne

5

współczuję Ci

6

ja uwielbiam święta i też dla dzieci stroje choinke i pieke ciasta

7

Mikołajków u mnie w domu niegdy się nie obchodziło i ja raczej w swoim tez nie świętuję. Natomiast Boże Narodzenie - od zawsze to dla mnie błogi, radosny czas, wprowadzający mnie w świetny nastrój jak nic innego

8

a ja nie lubie Świąt - te zabieganie, nerwy, ech.

Jeszcze to że ponadmiesiac wcześniej już wszystkie sklepy przyozdobone na śwęta - aż gdy nadchodzą nie czuje nic....

9

malenka84 napisał/a:

a ja nie lubie Świąt - te zabieganie, nerwy, ech.

Jeszcze to że ponadmiesiac wcześniej już wszystkie sklepy przyozdobone na śwęta - aż gdy nadchodzą nie czuje nic....

troche masz racje bo sklepy to teraz komercja i chcą sie dochrapać wiecej a my , no cóż chcemy żeby było choć raz w roku tak porządnie i na stole i pod choinką!

10

a ja wręcz przeciwnie - nie przeszkadzają mi dekoracje w sklepach, świąteczne piosenki w radiu już miesiąc przed - uwielbiam przygotowania do świąt, a dzięki nim juz wcześniej czuję ten klimat i jestem radosna

11

Przecież wszystko zależy od podejścia.

12

Ja jak w tym roku jakos 2 mce wczesniej dostałam gazetke światecna to tak: no halo....
Niedługo poł roku to bedze wielkanoc a drugie pół BN.

13

nie tylko na święta ludzie robią takie zakupy,ostatnio zauważyłam że przed 11 listopada też ludzie szału dostali bo jeden dzień sklep bedzie nie czynny- kupowali co tylko sie da i to w olbrzymich ilościach

14

to jakaś mania, czasami jak patrzę jakie siaty ludzie nawet z biedronki wynoszą, to mi się w głowie nie mieści

15

a póżniej ile jedzenia wyrzucają bo nie przejedzą tego

16

Mikołajek nie obchodzimy a święta to już nie to samo co kiedyś...wigilia tu ...na drugi dzień pędzić 100 km bo też chcę być z bliskimi....potem spowrotem

17

a potem tylko zmęczenie

18

ależ macie nastroje dzisiaj!
uśmiechnijcie się i pomyślcie o tych dobrych stronach - o beztroskiej radosnej atmosferze, bliskości, rodzinie, prezentach, sprawianiu innym przyjemności...

19

dla mnie najgorsze to sprzatanie- boże jak ja tego nie nawidzę robic

20

Beata napisał/a:

nie tylko na święta ludzie robią takie zakupy,ostatnio zauważyłam że przed 11 listopada też ludzie szału dostali bo jeden dzień sklep bedzie nie czynny- kupowali co tylko sie da i to w olbrzymich ilościach

haha myślę tak samo... ludzie wpadają w panikę, my poszliśmy 10.11 do "swojego" leclreca gdzie nigdy nie ma kolejek, bo mielismy pusto w lodówce (nawet chleb wyszedł) sad ... a tam co? MEGA KOLEJKI przy każdej kasie - jak nigdy, zawróciliśmy... szkoda zycia na stanie w takiej kolejce.... pojechaliśmy do mojej siostry, bo miała cały bochenek chleba i nam dała kilka kromek wink

21

mi ostatnio w lecreku zamiast 3 kostek masła nabiły 33
dobrze ze sie zorientowałam i od kasy nie odeszłam

22

to dobrze że pomyślałaś żeby sprawdzić...

23

a ja jakoś nigdy nie sprawdzam, muszę chyba zacząć...

24

u nas zawsze przed świtami są cyrki w supermarketach ... niby cena 69.99 a wybija przy kazie 99.00 albo 129.00 - przede mną kobieta auto zdalnie sterowane - chyba pod choinkę .... a tłumaczyli się że nie o te samochody chodziło i.... kobieta nie wzieła zostawiła

25

ja zawsze paragon sprawdzam nawet jak robie drobne zakupy bo ceny z kosmosu nabijają