26

Odp: Firanki

hmm to chyba się zdecyduję , tylko muszę zobaczyć jak wyglądają  w realu bo jak dotąd podziwiam je tylko w necie ;-)

27

u mnie sa firanki ale bez zasłon

28

U mnie są firany wszędzie, ale nie ma zasłon, z których zrezygnowałam odkąd zakupiłam rolety.

29

Ja mam w oknach obowiązkowo  firany i zasłonki ale tylko takie ozdobne .Nie uzywam ich bo mam rolety ale zasłonki  stanowią dodatową ozdobę .

30

ja na lato też zakładam krótkie firanki, jest widniej i można okno udekorować świątecznie

31

teraz na czasie makarony

32

mało kto wiesza zasłony

33

eva45 napisał/a:

teraz na czasie makarony

ja posiadam, ale właśnie będę zmieniać dekoracje, już mi się znudziły tongue

34

ja ani zasłon ani firanek tongue

35

mi rolety przydałyby się w pokoju, firanki mam krótkie

36

ja mam i firanki i rolety!

37

Ja mam firanki i zasłony. Kiedyś przyczepiłam do firanek takie motylki i niestety szybko ściągałam, wogóle o nich nie pomyślałam i wrzuciłam do pralki. The end.

38

Ja ma mam rolety granatowe, ale również i firanki.

39

Ja mam pomarańczowe rolety

40

Muszę kupić do całego mieszkania, na 4 okna nowe firany przed świętami BN, bo te wyglądają już strasznie i nie chcę już żakardowych, bo są już one nie modne.

41

Ja muszę zasłonki w nowym kolorze kupić.... tylko jaki kolor pasuje do pomarańczowych rolet?

42

Ja bym kupiła zasłonki takie lekkie, tiulowe, ale się ktoś inny w mieszkaniu nie zgadza na nie.
Mówi, że wystarczą same firany, a jak są rolety, to się nimi zasłania, a nie zasłonami, ja to było dawniej, gdy nie było ani żaluzji, ani rolet.
A poza tym więcej materiałów na oknie, to więcej kurzu i prania i zasłaniania światła.
Do pomarańczowych rolet pasują zasłonki łososiowe.

43

Ja mam takie lekkie tiulowe i często zmieniam ich upinanie... tak łososiowe to dobry pomysł...

44

No tak, nikt już dziś nie daje takich grubych, jak to było kiedyś, bo miały one za zadanie zasłaniać okna.
Dziś pełnią one rolę dekoracyjną i człowiek bawi się w ich upinanie.

45

Mi sprawia przyjemność inne upinanie firanek.....chociaż u małej w pokoiku już chyba miałam wszystkie możliwe upięcia...

46

To fajnie, że jesteś uzdolniona w tej dziedzinie.
Szyć też umiesz od podstaw firany ?

47

Firany to kupuję z metra cięte i obszywam sama albo podwijam...ale inne rzeczy też umiem szyć....

48

To krawcowa z Ciebie , super.
Fajnie mieć jakiś fach w rękach.

49

Jestem samoukiem ale lubię to robić smile Oprócz tego robię na drutach i szydełku :0

50

emilia_s292 napisał/a:

Ja mam takie lekkie tiulowe i często zmieniam ich upinanie... tak łososiowe to dobry pomysł...

Tylko z zewnątrz wyglądają jakby były nie prane przez rok sad Nie ma jak nowoczesne rozwiązania, rolety np.