Temat: odkładanie spraw na jutro

Czy zdarza się Wam obiecywać samej sobie, że zrobicie coś dla przyjemności, własnej korzyści lub po prostu z obowiązku, a potem po raz kolejny nic z tego nie wychodzi? odkładacie coś na później? często wam się to zdarza?

2

Odp: odkładanie spraw na jutro

oczywiście, że się zdarza! ostatnio coraz rzadziej, bo się wzięłam za swoją dyscyplinę wink
ale zdarza się, zwłaszcza obowiązki - zawsze jest coś innego akurat ważniejszego - pranie, gotowanie, spotkanie z przyjaciółką... wink

3

Szczególnie zmywanie...

4

oczywiście zazwyczaj domowe sprawy, zakupy

5

Nie lubię odkładać spraw na później, bo i tak to trzeba zrobić, a potem wszystkiego jest co raz więcej i człowiek nie umie się połapać ze wszystkim.
Systematyczność , to podstawa dobrego funkcjonowania człowieka.

6

a ja ciągle odkładam i odkładam, za krótka doba na wszystko tongue

7

Powiem szczerze, że ja jak coś mam do zrobienia , wolę to zrobić od razu. Bardzo rzadko odkładam na jutro:)

8

godne pochwały smile i naśladowania, jednak ja jestem leniuszkiem...

9

Jejku, żebym ja była taka zdyscyplinowana! Najgorsze, że mój mąż też jest mistrzem w odkładaniu i nie raz się zdarza, że rozmawiamy, że dziś zrobimy to czy tamto, wracamy z pracy, padają słowa "mieliśmy zrobić...", potem chwila zastanowienia i decyzja, że jednak zrobimy to jutro. Najczęściej dotyczy to sprzątania... sad

10

ja czasem mam tyle na głowie że niestety wiele rzeczy odkładam a później robię wszystko na raz, ale tak to jest w samotności!

11

Ja nie lubię odkładać, ale jakoś tak mi wychodzi, że banalne rzeczy robię przed terminem, a najważniejsze w ostatniej chwili.

12

Ja nie lubię odkładać spraw na jutro.

13

To rzeczywiście niepotrzebnie komplikuje, a kiedy człowiek nie może się wcześniej przemóc, to potem cierpi...

14

Jak nie lubicie odkładać na jutro, to odłóżcie na pojutrze - będziecie miały dwa dni wolnego smile A że jest już prawie weekend, to nawet trzy smile

15

No ja tak odcudzanie często odkładałam - a od następnego tygodnia, od kolejnego miesiąca, oj, noworocznie sobie postanawiam - od Nowego Roku... no i tym sposobem miałam coraz więcewj do zrzucenia.

16

A teraz jak ci idzie, ile już ubyło?

17

niechcemisie napisał/a:

No ja tak odcudzanie często odkładałam - a od następnego tygodnia, od kolejnego miesiąca, oj, noworocznie sobie postanawiam - od Nowego Roku... no i tym sposobem miałam coraz więcewj do zrzucenia.

Ale po co? Ja tam lubie takie pulchne kobietki, mniam wink

18

summerlove napisał/a:

A teraz jak ci idzie, ile już ubyło?

Efekty Ci zaprezentuję jak skończę, na razie nie chcę zapeszać. Prowadzę bloga. Jak już osiągnę to co zaplanowałam podam Ci adres. Zaczęłam na przełomie maja i czerwca, ale szczerze powiedziawszy obijałam się jak mogłam przez ten czas. Planuję zakończyc za dwa miesiące.

19

A mnie się nie pochwalisz? Zdrajczyni...

20

Chcesz to się pochwalę, ale Tobie zaimopnować to trzeba naprawdę czymś... inaczej wybrechtasz. Skromnymi postępami tylko się narażę na drwinę z Twojej strony.

21

Wystarczy że zrzucisz 15 kg, więcej nie trzeba żeby mi zaimponować wink

22

Aha, czyli umiarkowanie wybredna jesteś, rozumiem, jasne, spoko, nie ma sprawy, mówisz i masz, nie? Do zobaczenia za 10 lat.

23

Jak ty się znasz na moich żartach, jestem pod wrażeniem... wink

24

To z sympatii smile

25

To już takie koterie jak widzę się tu potworzyły... Dalszym etapem może być tworzenie przeciwnych obozów...