1

Temat: szkolenie z makijażu permanentnego

Czy wiecie może gdzie w Warszawie można zrobić sobie szkolenie z takiego makijażu? W sumie słyszałam już o kilku miejscach, ale jednak chciałabym mieć więcej informacji na temat takiego szkolenia, czyli jak to jest z certyfikatem, ile kosztuje takie szkolenie, jak wygląda itp. Interesuje mnie jeszcze kwestia sprzętu do takiego szkolenia - może wiecie gdzie można kupić. Będę wdzięczna za informacje.

2

Odp: szkolenie z makijażu permanentnego

Nie umiem Ci niestety  pomóc, ale warto zrobić takie szkolenie, bo nigdy wiedzy nie zaszkodzi mieć więcej.

3

Z tego co się orientuje to na pewno Centrum New look organizuje takie szkolenia. Sprzęt możesz wypożyczyć lub kupić na miejscu. Ceny wahają się od 2000-4000 złotych w zależności od tego na co się zdecydujesz. No i oczywiście po ukończeniu takiego szkolenia otrzymuje się certyfikat

4

No za te pieniądze, to raczej wypada mieć potwierdzenie smile

5

W dzisiejszych czasach chyba warto mieś szkolenia z rożnych dziedzin.
Też się szkolicie ?
A jak tak, to z czego i ile za to szkolenie płacicie, czy jest na przykład bezpłatne, bo z UE ?

6

Witajcie, jeśli chodzi o kursy makijażu permanentnego to polecam spojrzeć na ofertę www.massageandspa.eu z tego względu, że są de fact firmą szkoleniową (większość kursów najczęściej oferują salony, które chcą dorobić ale większość osób wie jak to różnie z jakością takich „kursów”). Na plus w tej firmie jest to, że kurs był jednoosobowy, tzn. do mojej dyspozycji była p. Agnieszka, która mnie szkoliła i jest naprawdę niesamowita. Zdecydowanie najlepsze makijaże permanentne jakie dane mi było widzieć. Akurat p. Agnieszka jest w tej branży znana z tego a co ciekawe ma własnoręcznie wykonany makijaż  Ponadto każdego dnia kursu było sporo praktyki, 3-4 osoby którym taki makijaż się wykonywało. Szkolenie było wymagające, bez obijania się, ale jak ktoś się chce czegoś konkretnego nauczyć i zdobyć umiejętności a nie tylko jakiś papierek to jest to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie.